Legyen részese egy felejthetetlen élménynek!

Önnek volt már esküvője? – Igazi lagzit ültek, vagy a sors úgy hozta, hogy csak néhányan vettek részt a ceremónián? – Talán nem is itthon Magyarországon történt a nagy esemény? Netán jelenlegi kapcsolata méltó arra, hogy megerősítést nyerjen egy szép, hagyományőrző műsor keretében?

Nos, akár így, akár úgy van, a Magyar Világtalálkozó szervezői gondoltak arra, hogymegidézzék a hagyományos falusi lagzi hangulatát! Gondoltak azokra, akik párjukkal együtt szívesen átélnének egy különös esküvői ceremóniát a hozzátartozó népszokások kíséretében. Megerősíthetik korábbi házasságukat vagy jelképes értelemben „házasságot is köthetnek,” s így főszereplőivé válhatnak a várhatóan több száz ember jelenlétében lezajló eseménysorozatnak.

Egy igazi falusi lagzi története veszi kezdetét a Világfalu nagyszínpadán 2015. május 31-én, vasárnap délután 16 órától. A lánykikéréstől az esketési ceremónián át a menyasszonytáncig folytatódik, amely aztán ki tudja hol ér majd véget…

A méltó feltételekről kiváló rendezők és fellépők gondoskodnak; a Nógrád megyei Varsány falu lakodalmas hagyományait évtizedek óta nemzetközi színvonalon ápoló Muskátli néptánccsoport és népdaldalkör vezetésével, élen az ország egyik legjobb vőfélyével, Varga Zoltánnal (Magyar Lakodalmas produkció), továbbá a  Magyar Nóta Szerzők és Énekesek Országos  Egyesületének közreműködésével, smeglepetésvendégekkel  – s mindez az  ausztráliai kötődésű Vigadó Duó (Ernszt Katalin ésNemere László kulturális menedzserek és előadóművészek) műsorvezetésével.

A Világfaluba történő bevonulás ugyanúgy zajlik, mint bármelyik falusi lagzin az utcai felvonulás, énekszóval, zenekarral, koszorús lányokkal, ital- és süteménykóstoltatással, majd a színpadon folytatódnak az események, ahol az ünnepség meghatározott szakaszában kerül sor azesketési ceremóniára, amelyen az amerikai magyarság, a dakotai indiánok közösségeit is megjárt, és idehaza is tevékenykedő református lelkész, dr. Tamás Gábor mond útravaló gondolatokat és ad áldást. A szertartásról szóló Tanúsítvány átvétele után a párok közösen lépnek át a díszes  Boldogságkapun, s vesznek részt a színpadi műsor további részében.Zárásul többszörös és fergeteges menyasszonytáncra is sor kerül, amelynek bevételét jótékonysági célra használják fel a rendezők.

Mindez nagy nyilvánosság előtt, a Világtalálkozó közössége előtt zajlik, újságírók, fotóriporterek, filmesek jelenlétében. Az eseményről készült dokumentumfilm bárki számára elérhető lesz majd.

További információ:

http://www.vilagtalalkozo.hu/customPages/falusi-lagzi-2#tabs