Varsányi Könyvtári Szolgáltató hely

Fenntartója: Varsány Község Önkormányzata
Működési forma: nem önálló
Intézmény címe: 3178 Varsány, Szécsényi út 2.

A Községi Könyvtár a varsányi Közösségi házban található. A 2014-ben felújított épület kellemes, tiszta, rendezett környezetben ad otthont a könyvtárnak. A bejárat és a belső tér akadálymentesen megközelíthető. A könyvtár helyisége is felújításra került, kellemesebb, átláthatóbb környezetben várja a látogatókat. Megújult padlóburkolat és bútorzat teszi szebbé a könyvtárat. Kialakítottunk egy játszósarkot, ahol a gyerekek rajzolhatnak, olvashatnak. Az állomány apasztása után még rengeteg példány áll rendelkezésre az olvasók számára. Több tucat könyvet selejteztünk így sokkal átláthatóbb az elrendezés. Gyermekirodalom, Ifjúsági irodalom, szépirodalom, szakirodalom témában egyaránt válogathatnak. Emellett cserekönyveket hozunk a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárból minden témában igény szerint.

Gyerekek, fiatalok, felnőttek, idősek egyaránt a felhasználói körbe tartoznak.

Elindult a könyvtármozi szolgáltatás

A Könyvtárellátási Szolgátató Rendszerhez csatlakozó települések könyvtári szolgáltató helyein megvalósuló filmalapú ingyenes könyvtári szolgáltatás. Célja a magyar filmkultúra értékeinek bemtatása. A filmek levetítése, feldolgozása, megbeszélése a könyvtári környezetben valósul meg alkalmanként minimum 15 fő részvételével. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt program szerint, egy adott listából válogathatnak a régi magyar filmek kedvelői.

Nagy örömünkre szolgál, hogy egy nagyszerű, új lehetőséget a Könyvtár Mozi szolgáltatást kínálhatjuk mostantól Önöknek. Azokat a hazai értékes alkotásokat, filmeket, válogatták a gyűjteménybe amelyekben sok élmény és értéke kerül megjelenésre. Önök is megismerhetik ezeket a kiváló hazai filmeket, amely egy széleskörű kulturális együttműködés eredménye. A szolgáltatáshoz vetítővásznat, projektort, számítógépet és hangfal szettet igényelhetett a Varsányi Könyvtári Szolgáltató hely

Kölcsönzési idő:

Szerda 13:00 – 16:00
Péntek 13:00 – 16:00