Kanyó Judit:

Kedves Varsányiak!

Örömmel tudatom, hogy Varsány község kapta a Magyarországi Falumegújítási díj I. helyezését a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű
megvalósításáért.

A díjat Nagy István agrárminiszter és Dukai Miklós a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át Egyeken.
A díj egyben azt is jelenti, hogy Varsány fogja képviselni Magyarországot az Európai megmérettetésen. A nemzetközi zsűri rövidesen Varsányba látogat. Köszönöm szépen mindenkinek, -mindenekelőtt lakóinknak, kiváló közösségünknek, a településvállalkozóinak, civil szervezeteinek, az egyház testületének, intézményeinknek, az önkormányzatunk képviselőinek, jegyző úrnak- akik az elmúlt években hozzájárultak ahhoz, hogy településünk fejlődjön.

Ez a díj arra inspirál bennünket, hogy érdemes itt a szűkebb szülőföldünkön megvalósítani az álmainkat, hogy legyen egy még rendezettebb községünk, ahol harmóniában élhetünk együtt családjainkkal, szeretteinkkel és a hagyományainkkal.
Egyben szívből gratulálunk további két Nógrád Vármegyei településnek Bárnának és Vizslásnak, akik falumegújítási díjat vehettek át.