Sajtóközlemény

Cím: Élhető településfejlesztés Varsány községben

2022/06/30

Varsány Község Önkormányzatának komplex módon megvalósuló projektje keretében, a kulturális szolgáltatások minőségi feltételeit megteremtő közösségi ház épületének korszerűsítése, valamint helyi szükségletekre építetten, felnőtt edzőpark kialakítása, települési zöld-infrastruktúra fejlesztése és illegális hulladéklerakók felszámolása tervezett. A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A megítélt támogatási összeg: 88,00 millió forint

A támogatás mértéke %-ban: 100

A támogatás jellege: Vissza nem térítendő támogatás

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló, településfejlesztési célú projekt tartalmazza

felnőtt edzőpark kialakítását, utcabútorok kihelyezését, illetve kapcsolódó közvilágítás korszerűsítését, napelemekkel működő kandeláberek alkalmazásával zöldfelület fejlesztését. A település közösségi házának födémszigetelése és teljes tetőfelújítása tervezett palóckontyos magas-tetővel, az épület teljes külső festése mellett. Projektarányos akadálymentesítés történik, a fejlesztések akadálymentesen megközelíthetőek, ill. akadálymentes parkolóhelyek kerülnek kijelölésre. A település a releváns törtvényi előírások alapján, több helyszínen valósít meg illegális hulladék-lerakóhely felszámolását.

A fejlesztés hozzájárul a fenntartható települési térszerkezet kialakulásához, komplex módon kezeli a települési infrastruktúra és funkció hiányok pótlását, valamint a települési szolgáltatások számának növeléséhez, színvonalának emeléséhez.

A kedvezményezett neve: Varsány Község Önkormányzata

A projekt címe: Élhető településfejlesztés Varsány községben

A szerződött támogatás összege: 88 000 000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A megvalósulás helyszíne: 3178 Varsány, Szécsényi út 2. 460/1 hrsz. 016 hrsz. 034/164 hrsz.

A projekt tervezett befejezése: 2025.05.31.

A Felhívás megnevezése: TOP_Plusz-1.2.1-21 Élhető települések

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1-2022-00009

További információ kérhető:

Varsány Község Önkormányzata

Elérhetőség:

  • Telefonszám: 06/32/387-387
  • E-mail cím: varsany.hiv@gmail.com