Kedvezményezett neve: Varsány Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program –

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2022 (MFP- ÖTIK/2022)

Projekt címe (azonosító száma): A Varsányi Közös Önkormányzati Hivatal fejlesztése (3346078586)

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Jelen projekt keretében a Varsányi Közös Önkormányzati Hivatal székhelyének fejlesztése történt meg. Megújuló energiaforrást alkalmazunk: 5 kW-os napelemes rendszert telepítettünk a hivatal épületének tetőszerkezetére. Környezetrendezés keretében aszfaltburkolattal láttuk el a hivatal udvarát.

2017-ben megújult a közös önkormányzati hivatal épülete, amellyel megtakarítást értünk el az energiafelhasználás terén. További megtakarítást már csak megújuló energia alkalmazásával tudtunk elérni. Ezért telepítésre került 1 db 5 kW-os napelemes rendszer a hivatal épületének tetőszerkezetére. Az így megtermelt energia fedezi az épület áramfelhasználását. A másik fejlesztés a hivatal épületének udvarát érintette. A hivatal előtti parkolóban korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a hivatal mögötti udvart leaszfaltoztuk. Itt tároljuk az önkormányzat gépjárműveit (falugondnoki kisbusz, ételszállító furgon, kistraktor, utánfutó).

Az aszfaltozási munkálatok elvégzésére az OTYS Kft-vel, míg a napelemes rendszer telepítésére Domannné Kertész Andrea egyéni vállalkozóval kötöttünk szerződést.

A napelemes rendszer műszaki átadás-átvételi eljárására 2022. július 1-jén, míg az udvarfelújítás átadás-átvételére 2022. július 29-én került sor.

A fejlesztéssel megoldódott a hivatal energiaellátása megújuló forrásból, valamint az önkormányzati gépjárművek megfelelő tárolása.