Virágos Magyarország 2023 díjátadó

Kanyó Judit:

Átadták a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseit Budapesten, az Eiffel Műhelyházban.

Varsány fődíjat kapott! Nagyon büszkék vagyunk! Az elmúlt években végzett tudatos környezetszépítő munkát most országosan is elismerték! Nagyon köszönöm minden kedves kollégámnak, akik folyamatosan részt vesznek a település szépítésében és fejlesztésében! Óriási öröm és megtiszteltetés volt átvenni a díjat!

„A 2023. évi, jubileumi 30. alkalommal tartott díjkiosztón Győr, Paks, Varsány és Alsómocsolád nyerte el a legvirágosabb település címet – jelentették be a szervezők. A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2023-as gáláján öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint 50 szakmai díjat adtak át. Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte: a verseny nemcsak a közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése az országnak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő.

A megmérettetésre 9 ezer pályázat érkezett a 30 év alatt, a versenyt folyamatos innováció jellemzi, a kategóriák körét bővítették: idén első alkalommal nevezhettek a települések az Év zöld innovációja díjra. Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjét felolvasva kiemelte: különleges év az idei, amikor a verseny kerek születésnaphoz érkezett, a kezdeményezés nemzetközi szinten is szép eredményeket hozott.

A Virágos Magyarország országhatárokon átívelő közösséget építő mozgalommá nőtte ki magát – tette hozzá, és a miniszterelnök nevében gratulált a résztvevőknek és a díjazottaknak.” A versenyre az idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük