Tájékoztató a 60 és 80 literes hulladék mennyiségre vonatkozó közszolgáltatásról

2016. január 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet, valamint Varsány község hulladékgazdálkodásáról, és a közterületek tisztántartásáról szóló 16/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelet alapján megváltoznak a hulladékokkal kapcsolatos közszolgáltatások feltételei.

Lehetőség nyílik a 60 literes, illetve a 80 literes hulladékmennyiség figyelembe vételére.

A 60 liter mennyiségű szolgáltatásra az a természetes személy válik jogosulttá, aki a lakóingatlant életvitelszerűen egyedül használja.
A 80 liter mennyiségű szolgáltatásra a közszolgáltatási területen keletkező fajlagos mennyiséget figyelembe véve az egy háztartásban élő 2 fő – természetes személy – állandó ingatlanhasználó jogosult.

A jogosultságot Varsány Község Önkormányzata igazolja az ingatlanhasználó kérelme alapján. Az igazolás kiadására a kérelmező nyilatkozata alapján, az adott ingatlanra történt lakcímbejelentések alapján kerül sor.
Az igazolás alapján a VGÜ a számlázás alapjául a csökkentett hulladékmennyiséget veszi figyelembe.
A jogosultsági feltételekben bekövetkezett változást 15 napon belül be kell jelenteni, az önkormányzat a bejelentés jogszerűségét szúrópróbaszerűen vizsgálhatja.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az adott hónapra csak a 10-ig beérkezett igazolásokat tudják figyelembe venni.

Varsány Község Önkormányzata

Letölthető nyomtatványok

Nyilatkozat (60 l)
Nyilatkozat (80 l)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük