Pályázati támogatásból megújul az Iskola

„Ahol van iskola, ott van jövő is.”

Varsány abban a szerencsés helyzetben van, hogy 1,5 milliárd Ft-ból bővítheti és jelentős mértékben megújíthatja iskoláját. Magyarország Kormányának pénzügyi támogatásával -17 hónap múlva-megvalósul egy korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény.

Több éves tervezés és előkészítés után 2021.01.20-án találkoztak a beruházásban érintettek. A kivitelezők, az építtető, és a tervező egyeztetése során elhangzott, hogy a munkaterület átadása és a kivitelezési munkák január végén elkezdődhetnek. Már befejeződött az iskola kiürítése.

Diákjaink a második félévet új helyszíneken kezdik. Szeretnék köszönetet mondani Nagylóc Község Önkormányzatának, Szalay Gábor polgármester úrnak továbbá Pancsovai Gergely igazgató úrnak és Kovács Beáta munkaközösség vezetőnek, hogy a felső tagozatos diákjainkat befogadták.

Köszönöm iskolánk igazgatójának Halasi Zoltánnénak, minden pedagógusnak, a kisegítő személyzetnek, diákoknak, akik rendkívül jól szervezetten végezték el a költözést és az iskola kiürítését.

Köszönöm a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatójának Nagyné Barna Orsolyának és minden munkatársának, hogy a kezdetektől fogva támogatták iskolánk terveit és mindent megtettek a megvalósítás érdekében.

Köszönöm Usák Tibor okleveles építész munkáját. Varsány Község Önkormányzata a beruházás ideje alatt minden segítséget megad a zökkenőmentes építkezés érdekében. Bízom benne, hogy a faluképet jelentősen meghatározó, a kárpát medencei hagyományos középület építészeti jegyeit magában hordozó iskolára lakóink is nagyon büszkék lesznek.

 

Kanyó Judit

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/15-milliardbol-ujitjak-meg-a-varsanyi-iskolat-3708721/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük