Varsány csatlakozott a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchenyi Könyvtár konzorciumához, amely a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” nevet viseli és az EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében kerül megrendezésre – első alkalommal – 2017. május 8. és 14. között az ország számos pontján. Úgy véljük, hogy ez az országos programsorozat kitűnő alkalom arra, hogy rávilágítsunk Nógrád megyére, ezen belüli is az egyébként hátrányos helyzetű Szécsényi járásra. Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a rendezvényeinkkel öregbítsük ne csak községünk, hanem szűkebb hazánk jó hírnevét is.

Varsány Község Önkormányzatának nevében szeretettel hívunk minden érdeklődőt a Közösségek Hete Varsányban elnevezésű rendezvénysorozatra. A hét minden napjára készülünk valamilyen érdekes és hasznos programmal a látogatók részére. A programokról az alábbi táblázatban tájékozódhat, a részletekről  a kozossegihaz.varsany@gmail.com e-mail címen tájékozódhat.

A rendezvények díjtalanul látogathatók. Előzetes bejelentkezést a szerdai, Közösségek szerepe a kistelepülések életében című konferenciára kérünk 2017. május 9. 12.00-ig.