Ifjúsági nyelvi tábor Varsányban

Az Egyesek Ifjúsági Egyesület által szervezett nemzetközi ifjúsági tábor önkéntesei Varsány községbe is ellátogattak. A nemzetközi tábor során 13 ország fiatal önkéntesei öt nógrádi településen tartanak, angol nyelvű, kreatív játékos nyelvű foglalkozások, általános iskolás és középiskolás diákoknak.

A helyi Hunyadi Mátyás Általános Iskolával és az önkormányzat támogatásával  közösen szervezett idegen nyelvi tábor egy hétig tart július 8-12-ig. A tábor célja, hogy a fiatalok aktívabbak legyenek Varsány életébe, másrészt nemzetközi kulturális kapcsolatokat építsenek ki és fejlesszék angol nyelvtudásukat. A Varsányban töltött egy hét alatt a helyi diákok „idegenvezetőkké” válnak, mivel az önkéntesek segítségével feltérképezik és bemutatják a falu nevezetességeit.

 

 

A külföldi fiatalok szemén át látják saját otthonukat, önmagukat és környezetüket. Reméljük, más szemmel, tudatosabban néznek majd szülő falujukra. Kiemelt cél az is, hogy a Varsányban tartózkodó angol, szlovák, francia és török fiatalok elbeszéléseiből megismerjék ezeket az országokat. Legfontosabb célkitűzés, hogy lakókörnyezetük nevezetességeiről, épületeiről, emlékműveiről, rendezvényeiről angol nyelvű prospektust készítsenek. Reméljük, az angol nyelv tudatos használata új utakat nyit az idegen nyelvi táborban résztvevő általános iskolás és középiskolás diákok számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük