Átadásra került a Rozmaring Étterem

Kanyó Judit polgármester köszöntője:

Átadtuk a Rozmaring éttermet Varsányban… mert hittünk az álmok valóra válásában.

Abban a csodában lehetett részünk, hogy napról napra, hónapról hónapra láthattuk egy általunk megálmodott épület kibontakozását. Különösen fontos és jelentőségteljes számunkra az Interaktív gasztronómiai oktató és bemutató tér létrejötte, hiszen a 10 éve működő közfoglalkoztatási program kimenete is egyben. Jól kiegészíti a 2015-ben létrehozott varsányi falugazdaságot. Munkahelyeket teremt, komoly szerepe van a vidékfejlesztésben, hozzájárul a fiatalok helyben tartásához az itt élő emberek életminőségének a javításához. Régen várt, valódi, kézzel fogható gazdaságfejlesztésnek, a helyben megtermelt élelmiszerek feldolgozásának és felhasználásának lehetünk mostantól az élvezői. Mi komolyan gondoljuk, hogy az itt élők és a hozzánk érkezők palóc vendégszeretettel, falusi ízekkel, megélt és még élő hagyományokkal találkozhatnak. Mert fontos az örökség, a láng továbbadása. Sokan és sokat dolgoztunk azért, hogy megépüljön Varsány jelenleg legszebb és mindez idáig legnagyobb beruházása. Ezért szeretnék köszönetet mondani.

Mindenekelőtt a forrást biztosító Belügyminisztériumnak. Tisztelettel köszönöm a sok segítséget, útmutatást Varga Valéria szakmai főtanácsadó asszonynak, Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár úrnak, Réthy Pál Főosztályvezető úrnak, Balla Mihály országgyűlési képviselő úrnak, Tamási Ildikó Főosztályvezető asszonynak, Dr. Bagó Józsefné osztályvezető asszonynak.

Az előkészítési munkában résztvevőknek: az üzleti tervet készítő Sándor Ildikónak, az építési terveket Usák Tibornak. A szakszerű kivitelezést Pifka József vállalkozónak. Külön szeretném megemlíteni, hogy valamennyi kiváló szakember térségünkben vagy a településünkön él: Laczkó Tamás ács, Kiss József fűtésszerelő, Galcsik Péter villanyszerelő, Balázs Zsolt és Tácsik József hideg burkoló, valamint a szécsényi székhelyű Univerzál Kft.

Az elmúlt 10 évben, a településünkön megvalósult valamennyi beruházásnak igen komoly részét képezte a közfoglalkoztatás.

Köszönet jár mindenkinek, aki munkájával ilyen módon is hozzátett Varsány fejlődéséhez. A munkavezetőknek, akik végtelen türelemmel és energiával szervezik és koordinálják a mezőgazdasági munkát és a feldolgozó üzemet. A varrónőknek és az asztalosoknak, akik értékteremtő munkát végeznek.

Kiemelt köszönet jár az önkormányzat dolgozóinak és a település jegyzőjének dr. Kiss Tamásnak. Kiválóan végzett hivatali munkájuk garancia arra, hogy a most átadott étterem és a településünk egyéb intézményei jó színvonalon működjenek.

Az igazi nyertesei azonban ennek a szép épületnek a varsányi konyha dolgozói, hiszen a 70-es évektől az óvoda épületében működő létesítmény most új, korszerű körülmények közé költözhetett.

Végül de nem utolsó sorban ez a beruházás hitünk szerint része falufejlesztési stratégiánknak, hiszen az étterem mellé szükséges egy legalább 40 főt befogadó panzió. Szolgálati lakás, hogy tudjuk ösztönözni a fiatal vendéglátós szakemberek ittmaradását vagy ide költözését. A többi meglévő intézmény és szolgáltatás megújulásáról, vagy újak kialakításáról már nem is beszélve.

Tisztelettel kérjük vezetőink támogatását. Kérem Önöket ne feledjék, hogy Varsányban: múlt, jelen, jövő összeér. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük