2018.07.14.-én a több mint 50 éves hagyományokhoz híven gyalogos zarándoklat indult Mátraverebély-Szentkút Nemzeti kegyhelyre, Kármelhegyi Boldogasszony Ünnepére. Gyalogosan  szombat reggel Varsányból 101 fővel illetve a Nagylócaikkal együtt összesen 132 fővel indult útnak a lelkes zarándokcsoport a kegyhelyre.

Megérkezés után egy finom ebéd várta a zarándokokat, amelyet a Varsányi Konyha készített.

6 órától Szent Kamill ünnepe alkalmából szentmisét celebrált Orosz Lóránt kegyhelyigazgató atya, majd a Szentmisét követően busszal érkeztek haza a varsányiak.

Másnap a plébánia szervezésében buszos zarándoklat indult Szentkútra. 11 órától Keresztes Szilárd nyugalmazott Görögkatolikus püspök celebrálta az Ünnepi Szentmisét és körmenetet.

A ceremónia végeztével 2 óra után indultak haza a varsányiak, ezúttal nem gyalogosan, hanem busszal. Hazaérkezéskor a Magyarok Nagyasszonya kápolnától gyalogosan a templomban köszöntünk be a Szűzanyával, majd Szeráf Atya adott áldást a búcsúban résztvevőkre.

Összeségében ismét egy tartalmas, meghitt zarándoklaton vettek részt a varsányi búcsús hívek a Szűzanya oltalma alatt álló Szentkúti kegyhelyen.

 

 

Fotók: Szitáné Mócsány Zsuzsa