Energetikai fejlesztés Varsány községben

Energetikai fejlesztés Varsány községben

Projektazonosító: TOP-3.2.1-16-NG1-2016-00044

Jelen projekt célja a varsányi Egészségügyi központ energia-hatékony és  takarékos működtetése, a működési költségek és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése által, megújuló energiaforrás használatával, mely szükséglet és igény mind a helyi önkormányzat, mind a település lakossága részéről felmerült.

A projektet Varsány Község Önkormányzata, mint Főpályázó a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósítja meg. A két szervezet közötti konzorciumi megállapodás alapján a projekt projektmenedzsment feladatait a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal végzi. A 3178 Varsány, Hunyadi út 1. (HRSZ: 534) a varsányi egészségügyi központnak helyt adó épület energetikai fejlesztése indokolt. Az ingatlan tetőszerkezetére napelemes rendszer telepítésére lenne szükség.

Tervezés tárgyát képezi a homlokzati valamint zárófödém hőszigetelése, valamint a teljes nyílászáró cseréje. Tervezett az épületkondenzációs kazánnal ellátott fűtés korszerűsítése is. A projekt megvalósulását követően a létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a fenntartónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A projekt összköltsége: 81 977 302 Ft.

A projekt megvalósítási dátuma: 2018. augusztus 31. – 2020. május 31.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük