2018. 12.19.-én került átadásra az új és korszerű Önkormányzati Hivatal épülete. 

Az ünnepségen részt vettek a képviselő testület tagjai, szomszéd települések polgármesterei, intézményvezetők, önkormányzati dolgozók, az iskola diákjai, és a község lakói.

Az alábbiakban Kanyó Judit polgármester köszöntőjét olvashatják:

Mint minden épületnek, a Községházának is története van. A 70-es években épült, melyet folyamatosan bővítettek. Volt itt orvosi rendelő és telefonközpont. A közfoglalkoztatási program keretében kialakított garázsok és raktárak. De itt alakult meg és működött 1945. márciusában a földosztó bizottság is, amely elsőként fejezte be a földosztást Nógrád megyében.
Tehát elmondhatjuk, hogy nem csak elhelyezkedése miatt játszott központi szerepet a varsányi emberek életében. Az Önkormányzat és a Tanács az eltelt mintegy 50 év alatt saját erőből mindig elvégezte az aktuális fenntartási munkákat, azonban mára már időszerűvé vált egy nagyobb volumenű korszerűsítés.
Településünk életében mindig nagy öröm ha egy egy közintézmény megújul. A hivatal átalakítását 2018. júniusában kezdtük. A kivitelezés befejezésére novemberben került sor. A forrást, mintegy 30 millió forintot a Belügyminisztérium biztosította. Önkormányzatunk 11 millió Ft önerőt vállalt a beruházás sikeres megvalósítása érdekében. Az épület teljeskörű felújítására az alábbiak szerint került sor: nyílászárók cseréje, tető csere, szigetelés, fűtés korszerűsítés, villanyhálózat átépítése. Elmondhatjuk, hogy mára egy korszerű, energiatakarékos, a 21. századi követelményeinek megfelelő épületben végezhetjük az önkormányzati igazgatási munkát. Arra törekszünk, hogy fenntartható, a falufejlesztési elképzeléseinkbe jól illeszkedő, minden lakosunk számára elérhető szolgáltatásokat nyújtsunk.
Sokak érdeme, hogy ez a beruházás létrejöhetett. Mindenekelőtt köszönöm a munkáját a pályázatot koordinálóknak, Kiss Tamás jegyző úrnak és Percze Beátának. Köszönet illeti a fővállalkozót Pifka Józsefet és munkatársait, a tetőt felújító Laczkó Tamás vállalkozót és munkatársait, a fűtéskorszerűsítést végző Kiss Józsefet és munkatársait.
A villanyszerelést köszönjük Galcsik Péternek.
Köszönet illeti meg kollégáimat, akikkel az elmúlt néhány hónapban a közösségi ház épületében szorongtunk, akikkel a napi munka mellett együtt pakoltuk ki és vissza a teljes hivatalt, takarítottunk, együtt terveztük a belső berendezést. Köszönöm a karbantartók munkáját.
Köszönöm, hogy az átadó ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott Dr. Szabó Sándor úr, Nógrád megye kormánymegbízottja.
Úgy érzem, hogy a karácsony közeledtével még ünnepibbek voltak ezek a percek. Kívánom, hogy adjon az idei karácsony, az ünnep formai, de legfőképpen tartalmi gazdagsága erőt, bölcsességet és élő hitet mindannyiunknak.